A. Idsøe
  • Om oss
    • Åpningstider
    • Kontakt
    • Historien
    • Dagligvare
  • Råd og tips
    • Tid og temperaturer
    • Mengdeberegning
    • Holdbarhet
    • Anbefalte lenker
    • Allergener
    • Nøtteskinketips
  • Bestilling
    • Storhusholdning
    • Hjemlevering
  • Om oss
    • Åpningstider
    • Kontakt
    • Historien
    • Dagligvare
  • Råd og tips
    • Tid og temperaturer
    • Mengdeberegning
    • Holdbarhet
    • Anbefalte lenker
    • Allergener
    • Nøtteskinketips
  • Bestilling
    • Storhusholdning
    • Hjemlevering
Bilde

Tid og temperaturer

Her finner du veiledende steke-/koketid og kjernetemperatur for endel kjøttstykker. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, størrelsen og temperaturen på stykket, (det beste er å la kjøttet få romtemperatur før du steker det), og hvor kraftig kjøttet er brunet på forhånd. Vi anbefaler derfor at du bruker et steketermometer. Husk at temperaturen på kjøttet vil fortsette å stige et par grader også etter at du har tatt det ut. Tallene nedenfor er ønsket slutt-temperatur.
​Det er viktig å la kjøttet hvile før du skjærer i det. Dekk det gjerne med aluminiumsfolie og et kjøkkenhåndkle mens det hviler.
Type TID/TEMPERATUR: KJERNETEMP.:
Biff i stykker Stekes i varm panne med smør og/eller olje. For et lynkurs i biffsteking, se for eksempel Matprat.no 2 - 4 minutt på hver side, avhengig av tykkelse/temperatur Rød: 55 - 56 grader, Rosa: 57-58 grader, Grå: 60 grader
Biff, helstekt Brunes først godt i varm panne, stekes så ferdig i ovnen 125 - 180 grader (Som biff i stykker)
Oksesteik Brunes først godt i varm panne. Ferdigstekes i ovn eller jerngryte ​150 grader, ca 2 timer, evt 100 grader i 3 - 4 timer ​58 - 60 grader
Svinesteik Brunes først godt i varm panne. Ferdigstekes i ovnen Som oksestek ​60 - 70 grader
​Juleskinke Trekkes (småkokes) i gryte eller stekes i ovn Ca 1 time pr/kg ​75 - 76 grader
Ribbe m/svor ​I ovn, først under folie med svoren ned og 2-3 dl væske, snu og bygg opp under midten, stek ferdig uten folie. Eller prøv "Verdens beste ribbeoppskrift" fra Heiamat.no 220 grader i 45 minutt, etterfulgt av 200 grader ca 1,5 time ​80 grader
Lammelår ​Stekes i ovnen. Pass på at steketermometeret ikke treffer bein. Ved langtidssteking brunes låret først i ovnen ved høy varme ​125 grader, 2 - 3 timer eller 70 grader, ca 7 timer ​Rosa: 60-65 grader,
Grå: 70 grader
Lammestek ​Brunes først godt i varm panne. Ferdigstekes i ovnen ​Som lammelår ​Som lammelår
Lammebog m/ bein ​​Langtidsstekes i ovnen, gjerne under folie. Prøv for eksempel Jamie Olivers oppskrift fra Godt.no ​170 grader, ca 4 timer ​
Lammerull ​​​Trekkes i gryte. Kjøles gjerne ned under lett press ​1,5 - 2 timer ​70 - 75 grader
Lammecarré ​​​Periodestekes i varm ovn. Det vil si at den stekes i to omganger, med en pause mellom. Husk å la kjøttet hvile før du skjærer i det ​​220 grader. 12 minutt i ovn, 12 minutt hvile, 12 minutt i ovn ​Rosa: 57 - 58 grader,
Grå: 60 grader
Lammeskank ​​​Langtidsstekes i ovn eller jerngryte. Se for eksempel bresert lammeskank fra Heiamat.no ​​​130 - 150 grader, 4 - 5 timer ​
Biff i stykker
Stekes i varm panne med smør og/eller olje. For et lynkurs i biffsteking, se for eksempel Matprat.no
TID/TEMPERATUR:
2 - 4 minutt på hver side, avhengig av tykkelse/temperatur
KJERNETEMP.:
Rød: 55 - 56 grader, Rosa: 57 - 58 grader, Grå: 60 grader
Biff, helstekt
Brunes først godt i varm panne, stekes så ferdig i ovnen
TID/TEMPERATUR:
​125 - 180 grader
KJERNETEMP.:
Rød: 55 - 56 grader, Rosa: 57 - 58 grader, Grå: 60 grader
Oksesteik
Brunes først godt i varm panne. Ferdigstekes i ovn eller jerngryte
TID/TEMPERATUR:
150 grader, ca 2 timer, evt 100 grader i 3 - 4 timer
KJERNETEMP.:
​58 - 60 grader
Svinesteik
Brunes først godt i varm panne. Ferdigstekes i ovnen
TID/TEMPERATUR:
Som oksestek
KJERNETEMP.:
60 - 70 grader
Juleskinke
Trekkes (småkokes) i gryte eller stekes i ovn
TID/TEMPERATUR:
Ca 1 time pr/kg
KJERNETEMP.:
75 - 76 grader
Ribbe m/svor
​I ovn, først under folie med svoren ned og 2-3 dl væske, snu og bygg opp under midten, stek ferdig uten folie. Eller prøv "Verdens beste ribbeoppskrift" fra Heiamat.no
TID/TEMPERATUR:
​220 grader i 45 minutt, etterfulgt av 200 grader ca 1,5 time
KJERNETEMP.:
80 grader
Lammelår
Stekes i ovnen. Pass på at steketermometeret ikke treffer bein. Ved langtidssteking brunes låret først i ovnen ved høy varme
TID/TEMPERATUR:
125 grader, 2 - 3 timer eller 70 grader, ca 7 timer
KJERNETEMP.:
Rosa: 60-65 grader, Grå: 70 grader
Lammestek
Brunes først godt i varm panne. Ferdigstekes i ovnen
TID/TEMPERATUR:
125 grader, 2 - 3 timer eller 70 grader, ca 7 timer
KJERNETEMP.:
Rosa: 60-65 grader, Grå: 70 grader
Lammebog m/bein
​Langtidsstekes i ovnen, gjerne under folie. Prøv for eksempel Jamie Olivers oppskrift fra Godt.no
TID/TEMPERATUR:
170, ca 4 timer
KJERNETEMP.:
Lammerull
​Trekkes i gryte. Kjøles gjerne ned under lett press
TID/TEMPERATUR:
2 - 3 timer
KJERNETEMP.:
​70 - 75 grader
Lammecarré
Periodestekes i varm ovn. Det vil si at den stekes i to omganger, med en pause mellom. Husk å la kjøttet hvile før du skjærer i det
TID/TEMPERATUR:
​220 grader. 12 minutt i ovn, 12 minutt hvile, 12 minutt i ovn
KJERNETEMP.:
Rosa: 57 - 58 grader, Grå: 60 grader
Lammeskank
Langtidsstekes i ovn eller jerngryte. Se for eksempel bresert lammeskank fra Heiamat.no
TID/TEMPERATUR:
​130 - 150 grader, 4 - 5 timer
KJERNETEMP.:
Powered by Create your own unique website with customizable templates.