Bli med på et smakfullt og lærerikt kurs der vi utforsker pølsemakerkunsten med spennende kombinasjoner av smaker og tradisjoner. Perfekt for deg som vil ta pølsekunnskapene til neste nivå, både på kjøkkenet og ved grillen!
📜 Menyen vi skal lage og smake på:
Bangers and Mash med lammepølse – en klassisk britisk favoritt, laget med vår saftige lammepølse, servert med mandelpotetstappe og sjy-saus.
Midsummerpølse med mangoketchup og kålsalat – en smak av sommer året rundt! Her kombinerer vi en sterk pølse med den friske sødmen fra mangoketchupen og en sprø og frisk kålsalat.
Piemontepølse med rødvinsrisotto – en rustikk italiensk-inspirert rett som kombinerer saftige pølser fra Piemonte med en fyldig rødvinsrisotto.
Ost- og baconpølse i brød – servert med sylta sennepsfrø og sprøløk for en skikkelig smakseksplosjon.
🎯 Hva du lærer:
Hvordan lage smakfulle, hjemmelagde pølser fra bunnen av.
Kombinasjon av klassiske og moderne smakstilsetninger.
Tips for servering og presentasjon som imponerer.
Dette kurset passer for alle – både deg som er nybegynner og deg som vil utvide pølserepertoaret ditt. I tillegg til deilig mat, byr vi selvfølgelig på et godt drikkeutvalg som passer perfekt til menyen.
Prisen for kurset er 2000,- per person og inkluderer oppskrifter, en aperitiff og mye god mat.
Food & Fun var en suksess i 2024, og vi deltar igjen i 2025!
Hva er Food & Fun? Det er et spennende initiativ fra Gladmat, hvor flere av byens restauranter inviterer internasjonale kokker til Stavanger for en 3 dagers gastronomisk opplevelse. Følg med på våre sosiale kanaler hvem vår gjestekokk blir og muligheter for bordreservasjon.
Stavanger vinfest arrangeres nok en gang, og vi skal selvsagt være tilstede. Mer info om vår besøkende produsent og andre arrangementer som skjer i våre lokaler, oppdateres etter hvert. Les mer om det som skjer under vinfesten under, eller via lenke til facebook arrangementet.
Vintoget 2025 - 19. mars kl. 18:00
Vintoget er vårt mest populære event. Her samles flere hunder gjester i vintog-grupper over hele byen og går mellom restauranter og barer for å smake på vin og mat.
The Lunch 2025 - 20. mars kl. 13:00
Alle restaurantene som er med på Stavanger Vinfest, skal sammen lage den ENESTE lunchen du må få med i 2025!
The Surprise Dinner 2025 - 21. mars kl. 18:30
10 restauranter samarbeider (og konkurrerer) om å gi deg en best mulig opplevelse denne kvelden.
Øl, Vin og Sider messe 2025 - 22. mars kl. 13:00
Alle stedene mellom Hotel Victoria og Gaffel & Karaffel fylles med vin, sider og øl produsenter.
Hos oss kan du leie møtelokaler og avtale en teambuilding for gjengen. Alle våre aktiviteter varer i ca. 60-90 minutter og er et perfekt avbrekk i arbeidsdagen.
Under har du noen av våre faste aktivitetspakker. Alle koster 1000,- per person. Vi kan ikke garantere at alle kurs er tilgjengelig for ønsket dato, men spør oss gjerne!
Musserende vin
Smaking av tre forskjellige musserende viner. Hvilken metode brukes for å lage forskjellige musserende og hvordan påvirker dette smaken?
Få en grundig innføring i produksjon og smak av diverse bobler, og lær hva du kan drikke til forskjellige matretter.
Sausekurs
En gjennomgang av grill og berkels gode sauser og hva de kan brukes til:
Den perfekte bearnaise (emulsjon)
Bordelaise (reduksjon av vin, kraft og beinmarg)
Peppersaus (brun saus, jevning, syltet grønn pepper)
Chimichurri, den ultimate grillsaus
Sauce vierge, kjapp og full av smak (god til fisk)
Nøttesmør med soya og balsamico (grisens gode venn)
Pølsekurs
Albert viser dere hvordan vi lager skikkelige pølser. Det blir teori og mulighet for å trykke ut pølser i tarm for de som ønsker det. Det som lages får alle deltakere med seg hjem etter, eller serveres grillet etterpå.
Er dere en gjeng på jobben som ønsker en litt annerledes teambuilding? Eller en god vennegjeng som gjerne vil lære å lage pølser slik kun pølsemestere kan?
Vi kan skreddersy en kurspakke med påfølgende servering i et av våre flotte selskapslokaler.
Albert Idsøe viser hvordan en deler opp et helt lam etter kunstens regler.