
Food & Fun var en suksess i 2024, og vi deltar igjen i 2025!
Hva er Food & Fun? Det er et spennende initiativ fra Gladmat, hvor flere av byens restauranter inviterer internasjonale kokker til Stavanger for en 3 dagers gastronomisk opplevelse.
Vi får storfint besøk av Frédéric Aumeunier!
Frédéric har over 23 års erfaring fra flere Michelin-restauranter, eksklusive hoteller og privat sektor i Frankrike, England, Midtøsten og USA. Han er også merkevareambassadør for OFYR, som produserer høykvalitetsgriller for forbrukermarkedet. Tidligere har han jobbet på prestisjetunge restauranter som Per Se i New York og La Maison Pic.
Vi gjør oss klare for en ny runde med VinVerket og forvandler Verkstedet til en vinbar! Oppdraget er enkelt: delikate viner på glass av høy kvalitet til en god pris. Temaet? God stemning med digg mat.
Tanken med VinVerket er å trylle frem et nytt tema hver gang, og i februar blir det ikke frekkere enn "Pølser & Pinot Noir"!
Nadia komponerer en eksklusiv 3-glass flight med Pinot Noir av høy klasse, mens René disker opp en pølse-flight med tre ulike smakfulle pølser. Selvsagt tilbyr vi også andre druejuicer og herlige småretter.
Kom som du er, og ta med en god gjeng på en festlig aften i Verkstedet.Vi åpner dørene kl. 17.00 og holder det gående til vi mener kvelden er komplett!
Pinot-flight: 249,- (3 x 6 cl)
Pølse-flight: 299,- (3 deilige pølser)
Vi sees!
Stavanger vinfest arrangeres nok en gang, og vi skal selvsagt være tilstede. Mer info om vår besøkende produsent og andre arrangementer som skjer i våre lokaler, oppdateres etter hvert. Les mer om det som skjer under vinfesten under, eller via lenke til facebook arrangementet.
Vintoget 2025 - 19. mars kl. 18:00
Vintoget er vårt mest populære event. Her samles flere hunder gjester i vintog-grupper over hele byen og går mellom restauranter og barer for å smake på vin og mat.
The Lunch 2025 - 20. mars kl. 13:00
Alle restaurantene som er med på Stavanger Vinfest, skal sammen lage den ENESTE lunchen du må få med i 2025!
The Surprise Dinner 2025 - 21. mars kl. 18:30
10 restauranter samarbeider (og konkurrerer) om å gi deg en best mulig opplevelse denne kvelden.
Øl, Vin og Sider messe 2025 - 22. mars kl. 13:00
Alle stedene mellom Hotel Victoria og Gaffel & Karaffel fylles med vin, sider og øl produsenter.
I forbindelse med Stavanger Vinfest får vi storfint besøk fra Piemonte. Flavio Sobrero tar med seg viner og gode historier, og vi dekker til Winemakers Dinner i Verkstedet torsdag 20. mars kl. 19:00.
Sobrero-familien har siden 1940-tallet jobbet med å lage elegante og delikate viner i Castiglione Falletto. Tredje generasjon Flavio tok over driften på 2000-tallet, og har siden den gang tatt vinhuset til nye høyder, blant annet ved å kjøpe opp nye vinmarker og utvikle huset videre – samtidig som det tradisjonelle arbeidet i vinmarkene og kjelleren ivaretas. Seksten hektar plantet med vinstokker, tretten i hjertet av Castiglone Falletto, og tre i Canelli. Nøye selektering gjennom årene har ført til at Sobrero har valgt tomter på optimale steder for dyrking av vinstokker og produksjon av høykvalitetsvin. Pernanno, Villero, Ornato, Piantà, Valentino og Amellea gir liv til seks flotte Baroloer, men de lager også Langhe Bianco, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Moscato og Alta Langa.
Meny:
* Tartar og østersmajones
* Cavatelli, smør og salvie
* Okse og polenta
* Romersk ostekake
Bli med på vårt unike kjøtt- og matkurs med Albert Idsøe, hvor du får dypdykk i dyrets anatomi og lærer om ulike stykningsdeler. Dette er kurset for deg som vil ta kjøkkenferdighetene til neste nivå – enten du er en matentusiast eller ønsker en bedre forståelse for hvordan du kan utnytte hele dyret på best mulig måte.
Vi starter kvelden med å ønske deg velkommen på ekte gourmetvis: du får servert litt ost og spekemat sammen med en liten aperitiff. Deretter dykker vi rett inn i teorien, før du selv får prøve deg på å lage terriner, pâtéer og pølser – alt basert på de beste råvarene. Underveis lærer du også hvordan du kan utnytte hele dyret på en bærekraftig og smakfull måte.
Alt du lager underveis, får du selvfølgelig med deg hjem som resultatet av en smakfull og lærerik dag! 🍖✨
Gjør deg klar for en kulinarisk opplevelse med fokus på bærekraft, kvalitet og ekte håndverk. Perfekt for matelskere som vil kombinere teori, praksis og nytelse!
📅 Dato: Tirsdag. 8. april.
⏰ Tid: 18.00-21.30
📍 Sted: Verkstedet, i annen etasje, ovenfor restauranten.
Hos oss kan du leie møtelokaler og avtale en teambuilding for gjengen. Alle våre aktiviteter varer i ca. 60-90 minutter og er et perfekt avbrekk i arbeidsdagen.
Under har du noen av våre faste aktivitetspakker. Alle koster 1000,- per person. Vi kan ikke garantere at alle kurs er tilgjengelig for ønsket dato, men spør oss gjerne!
Musserende vin
Smaking av tre forskjellige musserende viner. Hvilken metode brukes for å lage forskjellige musserende og hvordan påvirker dette smaken?
Få en grundig innføring i produksjon og smak av diverse bobler, og lær hva du kan drikke til forskjellige matretter.
Sausekurs
En gjennomgang av grill og berkels gode sauser og hva de kan brukes til:
Den perfekte bearnaise (emulsjon)
Bordelaise (reduksjon av vin, kraft og beinmarg)
Peppersaus (brun saus, jevning, syltet grønn pepper)
Chimichurri, den ultimate grillsaus
Sauce vierge, kjapp og full av smak (god til fisk)
Nøttesmør med soya og balsamico (grisens gode venn)
Pølsekurs
Albert viser dere hvordan vi lager skikkelige pølser. Det blir teori og mulighet for å trykke ut pølser i tarm for de som ønsker det. Det som lages får alle deltakere med seg hjem etter, eller serveres grillet etterpå.
Er dere en gjeng på jobben som ønsker en litt annerledes teambuilding? Eller en god vennegjeng som gjerne vil lære å lage pølser slik kun pølsemestere kan?
Vi kan skreddersy en kurspakke med påfølgende servering i et av våre flotte selskapslokaler.
Albert Idsøe viser hvordan en deler opp et helt lam etter kunstens regler.