
Utforsk vinens verden med våre vinflights, kuratert av vår sommelier! Nyt eksepsjonelle viner i små glass, håndplukket for å ta deg med på en smakfull reise uten pass eller koffert. Perfekt for både vinentusiaster og nybegynnere. Her får du muligheten til å smake på flere sjeldne og annerkjente viner til en mer overkommelig pris sammen med likesinnede. Kom og opplev hvordan ekspertisen til en dyktig sommelier og en velkomponert vinflight kan forvandle kvelden din til en uforglemmelig aften!
Se alle våre vinflights under. Prisen er per gjest. Merk også minimum antall per flight.
Nå er det endelig sommer, og A. Idsøe grill & berkel inviterer til Gladmat i restauranten og er til stede på Bakgårdsfesten den 28. juni - 1. juli.
Etter det stenger vi restauranten for hele juli og åpner igjen tirsdag 1. august. Butikken holder åpent som vanlig.
Oppdag Domaine Leflaive
Domaine Leflaive er en av de store ikonene innen hvite burgunderviner. De holder til i Puligny-Montrachet og dyrker 24 hektar vinmark etter biodynamiske metoder.
Claude Leflaive slo seg ned i Puligny-Montrachet i år 1717, men det er med Joseph Leflaives etablering i 1920 at det vi i dag kjenner som Domaine Leflaive kom til. Han startet ekstensiv replanting av vinstokker, og var tidlig ute med å selge viner under egen etikett.
I 1990 tok Anne-Claude Leflaive over styringen i vinhuset, og det var hun som konverterte eiendommen til biodynamisk dyrking.
I kjelleren jobber Leflaive etter klassisk burgundersk modell, med forsiktig pressing, 24 timer sedimentering og lang alkoholfermentering i fat. Battonage utføres frem til den først vinteren, og vinene ligger normalt to vintere i fat. Bruken av nye fat har blitt redusert gjennom årene, og huset benytter nå 10-40% ny eik fra Allier og Vosges, med lett toasting.
2014 Bourgogne Blanc
2015 Puligny Montrachet
2014 Puligny Montrachet 1er Cru Le Pucelles
2018 Bienvenues Bâtard Montrachet Grand Cru
Minimum 8 stk
3 995,- per person
Oppdag Domaine Ramonet
Domaine Ramonet er en fremtredende vinprodusent i Bourgogne-appellasjonene Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet.
Gamle vinstokker og lave avlinger er hjørnesteinene i Ramonets vindyrkingsfilosofi, og vinstokker yngre enn 18 år brukes ikke i toppcuvéene. Etter den tradisjonelle gjæringen lagres de hvite vinene på bunnfallet i en lengre periode, og battonage skjer mye sjeldnere enn vanlig. Både røde og hvite viner lagres på 33 prosent ny eik.
Domaine Ramonet drives nå av Noël og Jean-Claude Ramonet, etter at deres far Pierre døde på midten av 1990-tallet. Domaine Ramonet fortsetter å lage noen av Montrachets mest anerkjente viner.
2019 Aligoté Bouzeron
2020 Chassagne Montrachet 1er Cru Clos de Caillerets Monopol
2020 Puligny Montrachet 1er Cru Champs Canet
2020 Bienvenues Bâtard Montrachet Grand Cru
Minimum 8 stk
3 145,- per person
Central Coast Chardonnay
De første dyrkede vinmarkene på Central Coast ble plantet på 1700-tallet. Den stadig voksende vinindustrien i denne delen av California ble så godt som drept på 1920-tallet av forbudstiden, og begynte ikke å komme seg før den amerikanske vinrenessansen på 1960- og 1970-tallet, da vinprodusentene begynte å lete etter interessante eksempler på terroir i delstaten.
Central Coast AVA strekker seg over ca. 450 km fra Contra Costa County til Santa Ynez Valley, og dekker noen av Californias mest berømte AVA-er utenfor Napa og Sonoma. San Andreas-forkastningen har stor betydning for jordsmonnet i AVA-områdene på Central Coast. Jordsmonnet på vestsiden av forkastningen er preget av områder med kalkstein hele veien opp langs kysten. Dette området var en gang en del av en gammel havbunn, og den kalkholdige jordsmonnet her er et resultat av forsteinede marine dyr.
Den østlige grensen for Central Coast AVA ligger rundt 100 km inn i landet, og store deler av regionen påvirkes av vind fra Stillehavet, som ledes inn i vinmarksområdene gjennom en rekke viktige daler og fjellkløfter i hele regionen. Det kjølige klimaet i store deler av Central Coast AVA egner seg ypperlig for Burgund-sortene Pinot Noir og Chardonnay, til tross for at den nordligste delen av regionen ligger hele 10 grader nærmere ekvator enn Burgund (på breddegrad 47°N).
2020 Au Bon Climat Los Alamos Chardonnay
2021 Chanin Los Alamos Chardonnay
2019 Racines Bentrock Chardonnay
2020 Sandhi Romance Chardonnay
2020 Whitcraft Zotowich Vineyard Chardonnay
Minimum 5 stk
1 800,- per person
Oppdag Domaine Sauzet Grand Cru’s 2018
Domaine Sauzet ble etablert i 1903 av Étienne Sauzet. Utgangspunktet var i underkant av 3 hektar vinmark i Puligny-Montrachet, men gjennom en serie oppkjøp av parseller i vinmarker på 1920-tallet og et gunstig giftemål i 1924 har domainet vokst til ca 12 hektar.
Vinifikasjonen er tradisjonell, og husets vinstil er regelmessig klar, dyp, elegant og terroirtypisk. Eiendommen tilhører den absolutte eliten i landsbyen Puligny-Montrachet.
2018 Bienvenues Bâtard Montrachet Grand Cru
2018 Bâtard Montrachet Grand Cru
2018 Chevalier Montrachet Grand Cru
2018 Montrachet Grand Cru
Minimum 8 stk
5 365,- per person
Oppdag Domaine Ponsot Grand Cru’s
Domaine Ponsot er en familieeid vinprodusent i Burgund.
Domaine ble grunnlagt i 1872 av familien Ponsot i Morey-Saint-Denis. De fleste av vinhusets eiendommer ligger i grand cru- og premier cru-vinmarker, og Ponsot lager viner fra berømte vinmarker som Clos de la Roche, Clos de Vougeot og Corton.
I motsetning til de fleste burgunderhusene lager ikke Domaine Ponsot regionale viner under Bourgogne-tittelen. De driver også vinmarkene og vingårdene sine på en annen måte enn andre produsenter i Burgund. Her finnes det ingen sorteringsbord - drueklasene håndteres i vinmarken. Vinene gjennomgår ukontrollert gjæring, og blir ikke filtrert eller klaret.
Domaine ble beryktet da det ble innblandet i den omfattende vinsvindelen til forfalskeren Rudy Kurniawan. I 2008 fikk eieren Laurent Ponsot tilsendt en auksjonsliste som inneholdt noen gamle årganger av Ponsot-viner. Noen av disse var viner som aldri hadde blitt produsert, og da han mistenkte forfalskning, ba han om at disse vinene ble trukket fra auksjonen. Siden den gang har Ponsot undersøkt ulike tiltak mot forfalskninger, og i 2009 ble flaskene fingeravtrykt med unike boblekoder som var umulige å reprodusere.
2019 Charmes Chambertin Grand Cru Cuvée de Merles
2019 Chapelle Chambertin Grand Cru
2021 Clos de la Roche Grand Cru Vieilles Vignes
2019 Clos de la Roche Grand Cru Vieilles Vignes
2021 Corton Bourdon Grand Cru
Minimum 8 stk
4 550,- per person
Tre tiår med Château Mouton Rothschild
Château Mouton Rothschild ligger i Pauillac kommune i Medoc, 50 km nordvest for Bordeaux by. Grand Vin er blant de høyest rangerte og dyreste vinene i verden, og regnes generelt som den mest fyldige og kraftfulle av alle Bordeaux-viner. Den ble som kjent lagt til i førsteklassene i 1855-klassifiseringen i 1973.
Eiendommen består av 84 hektar vinmarker, hovedsakelig på grusbasert jordsmonn, og ligger i den nordlige delen av kommunen, rett sør for Château Lafite Rothschild.Mesteparten av vinmarken er beplantet med Cabernet Sauvignon (80 prosent), mens 16 prosent er beplantet med Merlot, samt små parseller med Cabernet Franc og Petit Verdot.Hvor stor andel av hver druesort som vinifiseres i grand vin, avhenger av årgangen, men Cabernet Sauvignon vil alltid dominere takket være druesortens rike innhold av smidige tanniner.
Vinmarkene er tett beplantet, noe som er typisk for de beste eiendommene i Médoc, og gjennomsnittsalderen på vinstokkene er mer enn 40 år.Innhøstingen gjøres for hånd, og saften gjæres i eikefat i et gravitasjonsdrevet fatrom som ble åpnet i 2012. Etter gjæringen lagres vinen i 18 måneder på ny eik før den tappes på flaske.Mouton Rothschild produserer opptil 350 000 flasker vin hver årgang, inkludert andrevinen Le Petit Mouton.
2017 Château Mouton Rothschild 1er Cru
2010 Château Mouton Rothschild 1er Cru
2009 Château Mouton Rothschild 1er Cru
1993 Château Mouton Rothschild 1er Cru
1983 Château Mouton Rothschild 1er Cru
1982 Château Mouton Rothschild 1er Cru
Minimum 8 stk
8 325,- per person
Oppdag Vega Sicilia
Vega Sicilia regnes av mange som Spanias største vinprodusent. Eiendommen i Ribera del Duero er kjent for sine tette, komplekse rødviner, hovedsakelig laget av druesorten Tinto Fino (Tempranillo). Toppvinen Unico er en av Spanias dyreste og mest ettertraktede viner.
Vega Sicilia-eiendommen dekker rundt 1000 hektar (2470 acres), hvorav rundt 210 hektar (520 acres) er vinmarker. Den har vært i drift siden 1864, lenge før utviklingen av appellasjonen den ligger i, og de nåværende vinstilene stammer fra 1910-tallet. Kvaliteten har blitt jevnere etter at de nåværende eierne, familien Alvarez, overtok i 1982.
Vinmarkene er beplantet med rundt 80 prosent Tempranillo, mens resten består av Cabernet Sauvignon, Merlot og små mengder Malbec. Avlingene holdes lave ved hjelp av grønn innhøsting og omhyggelig utvelgelse av druer. Vinproduksjonen er like omhyggelig, med en komplisert serie lagringsprosesser fra store fat til barriques, der gammel og ny eik blandes, noe som fører til viner som kan lagres lenge.
Vega Sicilia lager tre cuvéer: Unico er flaggskipet, og Reserva Especial er en blanding av flere av de beste årgangene. Tradisjonelt lagres de i 10 år eller mer før de slippes på markedet, selv om denne lagringstiden har blitt redusert i de siste årgangene. Juniorvinen, Valbuena, er laget av yngre vinstokker, og slippes på markedet etter fem år på amerikansk eik.
2013 Unico
2004 Unico
2003 Unico
2000 Unico
N.V. Unico Reserva Especial 08/10/11
Minimum 8 stk
4 100,- per person
Oppdag Elio Altare
Elio Altare holder til i den nordvestlige delen av Piemonte.
Elio dro til Burgund vinteren 1976 for å lære mer om vin og kom tilbake med klare visjoner og pågangsmot. Han gikk ut og sagde ned alle trær i frukthagen med motorsag, gjorde de gamle tretønnene i kjelleren om til ved og skaffet dermed plass til splitter nye barriques. Dette sjokkerte hans far, som etterlot Elio arveløs da han gikk bort i 1985.
Etter å ha kjøpt tilbake gården, bit for bit, har han siden forandret familiens tradisjonelle vin, nå med vekt på eleganse, finesse og balanse og med moderne vinfikasjons- og lagringsteknikker i kjelleren.
Elio var dermed en av de som introduserte moderne vinproduksjonsteknikker i en tradisjonell, gammeldags region.
Elio Altare har 10 hektar i ulike vinmarker rundt La Morra og drives i dag av hans datter Silvia. I vinkjelleren gjennomgår vinene en kort gjæring i rustfritt stål før de lagres på små franske eikefat. Dette er noe helt annet enn den tradisjonelle lagringen av Barolo på store slovenske eikefat. Resultatet er viner som er mer tilgjengelige i sin ungdom enn tradisjonell Barolo.
2022 Barbera d’Alba
2020 Rosso L’Insieme
2019 Barolo
2019 Barolo Cannubi
2019 Barolo Unoperuno
2017 Barolo Cerretta Vigna Briccho Riserva
Minimum 8 stk
2 100,- per person
Central Coast Pinot Noir
De første dyrkede vinmarkene på Central Coast ble plantet på 1700-tallet.
Den stadig voksende vinindustrien i denne delen av California ble så godt som drept på 1920-tallet av forbudstiden, og begynte ikke å komme seg før den amerikanske vinrenessansen på 1960- og 1970-tallet, da vinprodusentene begynte å lete etter interessante eksempler på terroir i delstaten.
Central Coast AVA strekker seg over ca. 450 km fra Contra Costa County til Santa Ynez Valley, og dekker noen av Californias mest berømte AVA-er utenfor Napa og Sonoma. San Andreas-forkastningen har stor betydning for jordsmonnet i AVA-områdene på Central Coast. Jordsmonnet på vestsiden av forkastningen er preget av områder med kalkstein hele veien opp langs kysten. Dette området var en gang en del av en gammel havbunn, og den kalkholdige jordsmonnet her er et resultat av forsteinede marine dyr.
Den østlige grensen for Central Coast AVA ligger rundt 100 km inn i landet, og store deler av regionen påvirkes av vind fra Stillehavet, som ledes inn i vinmarksområdene gjennom en rekke viktige daler og fjellkløfter i hele regionen. Det kjølige klimaet i store deler av Central Coast AVA egner seg ypperlig for Burgund-sortene Pinot Noir og Chardonnay, til tross for at den nordligste delen av regionen ligger hele 10 grader nærmere ekvator enn Burgund (på breddegrad 47°N).
2021 Chanin Sanford & Benedict Pinot Noir
2020 Racines Sanford & Benedict Pinot Noir
2021 Domaine de La Côte Estate Pinot Noir
2021 Sandhi Amrita Pinot Noir
2019 Au Bon Climat Knox Alexander Pinot Noir
Minimum 5 stk
2 400,- per person
Oppdag Williams Selyem
Williams Selyem har oppnådd kultstatus gjennom små produksjoner av høykvalitets enkeltvinmarks-pinot noir.
Det hele startet på slutten av 1970-tallet, opprinnelig som et garasjeprosjekt av Ed Selyem og Burt Williams i Forestville, et tettsted i Sonoma County. I 1981 ga de to - som var naboer - prosjektet sitt det offisielle navnet Hacienda Del Rio og etablerte det som en lovlig vingård. To år senere, da de lanserte sin første kommersielle årgang (1981), fikk de et pålegg fra Hacienda Winery om å opphøre, noe som fikk dem til å endre navn til Williams Selyem.
Williams Selyem gjorde suksess med å kjøpe og tappe enkeltvinmarksviner på flasker, med Pinot Noir i fokus. Enkeltmarksviner var ikke noe nytt i California, men Williams Selyems første vin var Rochioli Vineyard Pinot Noir fra 1985. Rochioli ble lansert i 1987 og fikk umiddelbart rosende omtale av kritikerne og vant Sweepstakes-prisen for beste rødvin på California State Fair. Samme år var etterspørselen etter Williams Selyems viner større enn tilbudet, og det ble opprettet en venteliste for å fylle bestillingene.
I 1998 solgte de vingården til John og Kathe Dyson, som etablerte de første vingårdene på eiendommen.
Williams Selyem har nå to vingårder i Russian River Valley AVA, Williams Selyem Estate Vineyard (tidligere Litton Estate) og Drake Estate Vineyard. En tredje vingård, Vista Verde, ligger i San Benito AVA, i innlandet fra Monterey.
2020 Drake Estate Chardonnay
2021 Central Coast Pinot Noir
2020 Foss Vineyard Pinot Noir
2020 Estate Pinot Noir
2020 Bacigalupi Vineyard Zinfandel
2019 Missouri Hopper Cabernet Sauvignon
Minimum 8 stk
2 300,- per person
Premium rødvin fra Napa Valley
Napa Valley, en times kjøretur nord for San Francisco i California, er det mest berømte og prestisjefylte vindistriktet i den nye verden. Den klassiske "Napa Cab", den arketypiske Napa Valley-vinen, er en rik, eikelagret rødvin.
Terroiret - særlig klimaet og jordsmonnet - er ideelt for dyrking av Cabernet Sauvignon av ypperste kvalitet.
Det har blitt laget vin i Napa Valley siden 1800-tallet, men det er først siden 1960-tallet at det har blitt produsert vin av særlig høy kvalitet.
2019 Corison Napa Valley Cabernet Sauvignon
2002 Corison Kronos Vineyard Cabernet Sauvignon MGN
2013 Château Montelena Estate Cabernet Sauvignon
2019 Williams Selyem Missouri Hopper Cabernet Sauvignon
2019 Opus One
Minimum 8 stk
3100,- per person
Legg til: 2014 Screaming Eagle Cabernet Sauvignon
10 600,- per person.