A. Idsøe
  • Om oss
    • Åpningstider
    • Kontakt
    • Historien
    • Dagligvare
  • Råd og tips
    • Tid og temperaturer
    • Mengdeberegning
    • Holdbarhet
    • Anbefalte lenker
    • Allergener
    • Nøtteskinketips
  • Bestilling
    • Storhusholdning
  • Bakgårdsfesten - Gladmat
  • Om oss
    • Åpningstider
    • Kontakt
    • Historien
    • Dagligvare
  • Råd og tips
    • Tid og temperaturer
    • Mengdeberegning
    • Holdbarhet
    • Anbefalte lenker
    • Allergener
    • Nøtteskinketips
  • Bestilling
    • Storhusholdning
  • Bakgårdsfesten - Gladmat
Bilde

Mengdeberegning

Mannebiff og damebiff, konfirmasjon, 3-retter, søndagsmiddag, tirsdagsmiddag, ost og kjeks... Hvor mye mat skal man beregne? Det kommer selvfølgelig an på om du har invitert tømmerhoggere eller rosabloggere, og ikke minst hvordan du har tenkt å tilberede og servere maten. Men her får du noen retningslinjer. Og husk at ofte smaker maten enda bedre dagen etter, så man skal ikke være redd for litt rester.
​
Målene er per voksen og tar ikke høyde for forrett og dessert. 
Biff: En "vanlig" biff av storfe er på ca 200 g. Men - vår erfaring sier at en brannmann lett spiser 300 g, mens svigermor ikke spiser mer enn halvparten.
Filét av lam, svin og vilt: 150 - 250 g
​Stek uten ben (lam, okse, svin, vilt): 250 - 300 g
Stek med ben (lammelår, skinkestek): 300 - 400 g
Grytekjøtt uten bein (lammebog, storfe høyrygg, svinenakke): 350 - 400 g
Lammebog med bein (Fårikål, frikassé): 350 - 400 g
Lammecarré: 1 carré (8 bein) til 2 personer 
Koteletter, div: 250 - 300 g
Kjøttkaker og karbonader: 200 - 300 g (kjøttdeig)
Grove pølser: 250 - 300 g
Ribbe: 400 - 500 g
Pinnekjøtt/-bog: 400 - 500 g
Kylling, hel: 400 - 500 g
Kylling-/kalkunbryst: 200 - 250 g
Kyllinglår: 300 - 400 g
Andebryst: 150 - 200 g

​
Spekematbord: 150 - 200 g (avhengig av tilbehør).
​Tapas: Totalt ca 500 g, hvorav halvparten er kjøtt/fisk.
Ostebord: 150 - 200 g
Ost til forrett/dessert: 50 - 100 g
Powered by Create your own unique website with customizable templates.