HoldbarhetVårt aller første råd er: Glem holdbarhetsdatoen! Den beste biffen er den som er langt over dato, og pålegg som lukter og smaker godt – det skal du spise, ikke kaste. God gammel husmorkunnskap er i ferd med å dø ut. La oss ta den tilbake! Kjenn på kjøttet; er det sleipt og klissete eller lukter det surt? Da kan du kaste det. Lukt, kjenn og bruk sunn fornuft.
Produktene du kjøper over disk hos oss, er (for det meste) ikke vakum-/gasspakket, så holdbarheten er kortere enn ved industripakkede varer. Nedenfor finner noen veiledende tider ved oppbevaring i kjøleskap. |
Ferskt kjøtt: 3 - 5 dager
Saltet/røkt kjøtt: 4 - 6 dager Salt lam: 3 - 5 dager Kjøttdeig: 2 - 4 dager Kylling/fjørfe: 2 - 4 dager Lever/innmat: 2 - 4 dager |
Ferske pølser: 3 - 6 dager
Røkte/kokte pølser: 6 - 8 dager Bacon: 1 - 2 uker Stekte karbonader, tapasboller o.l.: 6 - 8 dager Sauser, majoneser osv: 1 - 2 uker |
Kjøttpålegg, røkt: 5 - 7 dager
Servelat: 4 - 6 dager Roastbiff: 3 - 5 dager (vil gråne) Leverpostei: 5 - 7 dager Rekesalat, italiensk salat osv: 5 - 7 dager |