Ved Bagerbryggen 3. juni 1944
Vi har i mange år vært kjent for vårt gode pinnekjøtt.

Pinnekjøtt

Produksjonen begynner med at vi velger ut den beste råvaren fra vår lokale samarbeidspartner; Prima Jæren. Kjøttet blir så tørrsaltet, modnet og eventuelt røkt, slik våre håndverkere har gjort i generasjoner.

I år er vårt kaldrøkte pinnekjøtt av fjell-lam fra Ryfylke nominert til finalekandidat i Det Norske Måltid. Det finner du kun i vår butikk i Verksgata.

Du finner pinnekjøttet vårt i de fleste velassorterte dagligvarebutikker i Rogaland. Og i butikken vår i Verksgata, naturligvis.

Beregn ca 500 gram pinnekjøtt per person. Du får det både røkt og urøkt.

Årets urøkte pinnekjøttet utvannes i ca. 18 timer. Har du en skikkelig stor gryte/balje, trenger du ikke å bytte vann. Vår nominerte kaldrøkte pinnekjøtt av fjellam fra Ryfylke anbefales en utvanningstid på ca. 20 timer.

Dampe pinnekjøtt i gryte

Legg kjøttet i en gryte med rist eller bjørkepinner i bunnen. Fyll på med vann til rett over risten/pinnene og legg kjøttet på toppen. Dampes under lokk i ca. 3 timer, til kjøttet begynner å løsne fra beinet. Fyll på med mer vann underveis, det er viktig at det ikke koker tørt. Det kan nesten ikke dampe for lenge.

Dampe pinnekjøtt i langpanne

Du kan fint dampe pinnekjøttet i ovnen også.  Her må du beregne opp mot 8-10 timer. Sett ovnen på varmluft 100 grader og legg så pinnekjøttet i en langpanne. Fyll pannen så godt du kan med koteletter og pinner, men helst ikke mer en to lag. Fyll opp med vann til det dekker ca 1/3 av første lag. Dekk over dobbelt lag med aluminiumsfolie og pass på at det blir tett. Sett formen inn i ovnen og la den stå i minst 8 timer.

Grilling av pinnekjøtt etter damping

Vi elsker en god og smakfull skorpe på vårt pinnekjøtt. Når pinnekjøttet er ferdig dampet legger du dette på en rist og setter den på en langpanne og inn i ovnen på 250 grader grill funksjon. Dette kan ta så lite som to minutter så følg godt med slik at det ikke brenner seg.​

Tips til deg som kjøper pinnekjøtt i butikken vår i Verksgata

Kjøp gjerne pinnekjøtt i god tid. Vi har flott pinnekjøtt i butikken allerede i november. På grunn av det lave væskeinnholdet tåler det veldig godt å fryses. Legg til et par timer på utvanningen dersom du legger kjøttet i vann mens det fremdeles er frossent.​Dersom pinnekjøttet skal brukes i løpet av de nærmeste dagene, kan du oppbevare det tørt og kjølig. Kjøleskap anbefales ikke, da det er for fuktig. Stikk gjerne hull i posen, så unngår du kondens som kan føre til muggdannelse. (Disse rådene gjelder altså deg som kjøper pinnekjøtt i "løs vekt". Dersom du kjøper ferdig pakket pinnekjøtt i dagligvarebutikken, vil du finne holdbarhetstdato og informasjon om oppbevaring på pakken).

No items found.