Ved Bagerbryggen 3. juni 1944
Mannebiff og damebiff, konfirmasjon, 3-retter, søndagsmiddag, tirsdagsmiddag, ost og kjeks... Hvor mye mat skal man beregne?

Mengdeberegning

Det kommer selvfølgelig an på om du har invitert tømmerhoggere eller rosabloggere, og ikke minst hvordan du har tenkt å tilberede og servere maten. Men her får du noen retningslinjer. Og husk at ofte smaker maten enda bedre dagen etter, så man skal ikke være redd for litt rester.​ Målene er per voksen og tar ikke høyde for forrett og dessert.

KJØTT

Biff
En "vanlig" biff av storfe er på ca 200 g. Men - vår erfaring sier at en brannmann lett spiser 300 g, mens svigermor ikke spiser mer enn halvparten.


Filét av lam, svin og vilt
150 - 250 g


​Stek uten ben
(lam, okse, svin, vilt)
250 - 300 g


Stek med ben
(lammelår, skinkestek)
300 - 400 g


Grytekjøtt uten bein
(lammebog, storfe høyrygg, svinenakke)
350 - 400 g


Lammebog med bein
(Fårikål, frikassé)
350 - 400 g


Lammecarré
1 carré (8 bein) til 2 personer


Koteletter, div
250 - 300 g


Kjøttkaker og karbonader
200 - 300 g (kjøttdeig)


Grove pølser
50 - 300 g


Ribbe
400 - 500 g


Pinnekjøtt/-bog
400 - 500 g

KYLLING

Kylling, hel
400 - 500 g


Kylling-/kalkunbryst
200 - 250 g


Kyllinglår
300 - 400 g


Andebryst
150 - 200 g

ANNET/SMÅTJAFS

Spekematbord
150 - 200 g (avhengig av tilbehør)


​Tapas
Totalt ca 500 g, hvorav halvparten er kjøtt/fisk


Ostebord
50 - 200 g


Ost til forrett/dessert
50 - 100 g

Vel bekomme.

No items found.