Ved Bagerbryggen 3. juni 1944
Alt du trenger til Porchetta, saus og tilbehør finner du i butikken hos A. Idsøe.

Hvordan lage perfekt og sprø Porchetta!

Julen nærmer seg, og ingenting sier fest som en saftig, sprø
og smakfull Porchetta!

Slik gjør du det, på ekte Idsøe-vis:

Ta ut den ferdig krydrede og surrede Porchettaen fra vakuumposen. Gni den godt inn med salt og la den ligge utdekket i kjøleskapet over natten, det er hemmeligheten bak sprø svor.

Til frokost setter du den inn midt i ovnen på rist med brett under, 80 grader varmluft, og lar den stå i 8 timer (du kan også la den stå over natten). Etter 8 timer tar du den ut, skrur opp ovnen til 220 grader, og når den er varm setter du Porchettaen inn igjen i ca. 20 minutter, til svoren popper og blir sprø.

La kjøttet hvile i 20–30 minutter før du skjærer i det. Resultatet?
En gyllen, saftig Porchetta som garantert får folk til å smile
rundt bordet.


Tilbehør og inspirasjon fra butikken hos A. Idsøe

Porchettaen er stjernen, men tilbehøret setter scenen. Vi har alt du trenger for å gjøre måltidet komplett.

Sweet Onion
Vår Sweet Onion-pølse er en grov, dansk medistertype med løk, perfekt som siderett til Porchetta. For en ekstra smaksopplevelse: Varm opp andefett (fås kjøpt hos oss) i en gryte sammen med rosmarin, hvitløk, appelsinskall, en skvett hvitvin og stjerneanis. Legg pølsene i og la dem trekke i 30–40 minutter på ca. 70 °C, før du gir dem et lite kyss i en varm jernpanne til de blir gyllenbrune. Magisk godt!

Rødkål – klassisk og julete
Du får også rødkål hos oss, mør, rund og kokt sammen med vin, krydder og tørket frukt. Server den varm til kjøttet, eller lag en «Julete coleslaw», perfekt i sandwich med porchetta rester dagen etter.

Den ultimate Porchetta/Ribbe sausen Den beste sausen starter med gode råvarer og de finner du selvsagt hos oss.

Du trenger:
Svineavskjær (gjerne med bein, f.eks. en spareribs-kotelett)
1 pk Salsus kyllingkraft
1 glass Lise Ellas julesennep
1 glass Maison Dijon-sennep

Slik gjør du:
Brun svineavskjæret godt i en gryte med løk, hvitløk, gulrot, frisk timian, rosmarin, noen skiver appelsin og stjerneanis. Karamelliser med to rause spiseskjeer honning. Hell over et glass hvitvin og ½ dl eplecidereddik, kok det inn, og tilsett kyllingkraften, sennepene og 2–3 dl fløte. La sausen koke inn til ønsket konsistens, smak til med brunost, salt og pepper. Sil sausen og server. Dersom den skiller seg litt, kjør den glatt igjen med en stavmikser. Resultatet blir en kremet, rund julesaus som gjør Porchettaen/Ribba komplett.


Lykke til!

No items found.