Pinnekjøtt
Vi har i mange år vært kjent for vårt gode pinnekjøtt. Produksjonen begynner med at vi velger ut den beste råvaren fra vår lokale samarbeidspartner; Prima Jæren. Kjøttet blir så tørrsaltet, modnet og eventuelt røkt, slik våre håndverkere har gjort i generasjoner.
Du finner pinnekjøttet vårt i de fleste velassorterte dagligvarebutikker i Rogaland. Og i butikken vår i Verksgata, naturligvis. |
Beregn ca 500 gram pinnekjøtt per person. Du får det både røkt og urøkt.
Årets pinnekjøttet utvannes i 16 - 18 timer. Har du en skikkelig stor gryte/balje, trenger du ikke å bytte vann. Legg kjøttet i en gryte med rist eller bjørkepinner i bunnen. Fyll på med vann til rett over risten/pinnene og legg kjøttet på toppen. Dampes under lokk i ca 3 timer, til kjøttet begynner å løsne fra beinet. Fyll på med mer vann underveis, det er viktig at det ikke koker tørt. Tips til deg som kjøper pinnekjøtt i butikken vår i Verksgata Kjøp gjerne pinnekjøtt i god tid. Vi har flott pinnekjøtt i butikken allerede i november. På grunn av det lave væskeinnholdet tåler det veldig godt å fryses. Legg til et par timer på utvanningen dersom du legger kjøttet i vann mens det fremdeles er frossent. Dersom pinnekjøttet skal brukes i løpet av de nærmeste dagene, kan du oppbevare det tørt og kjølig. Kjøleskap anbefales ikke, da det er for fuktig. Stikk gjerne hull i posen, så unngår du kondens som kan føre til muggdannelse. (Disse rådene gjelder altså deg som kjøper pinnekjøtt i "løs vekt". Dersom du kjøper ferdig pakket pinnekjøtt i dagligvarebutikken, vil du finne holdbarhetstdato og informasjon om oppbevaring på pakken). |