A. Idsøe
  • Om oss
    • Åpningstider
    • Kontakt
    • Historien
    • Dagligvare
  • Råd og tips
    • Tid og temperaturer
    • Mengdeberegning
    • Holdbarhet
    • Anbefalte lenker
    • Allergener
    • Nøtteskinketips
  • Pølser
  • Bestilling
    • Storhusholdning
    • Hjemlevering
  • Om oss
    • Åpningstider
    • Kontakt
    • Historien
    • Dagligvare
  • Råd og tips
    • Tid og temperaturer
    • Mengdeberegning
    • Holdbarhet
    • Anbefalte lenker
    • Allergener
    • Nøtteskinketips
  • Pølser
  • Bestilling
    • Storhusholdning
    • Hjemlevering

Nøtteskinkepai

Bilde
Bunnen: 
200 g hvetemel 
100 g usaltet smør i terninger 
en klype salt 
1 egg, pisket 

Fyllet:

1 ss matolje 
100 g løk 
200 g nøtteskinke, skåret i småbiter 
2 egg 
2 eggeplommer 
2,5 dl kremfløte 
1 ss hakket persille 
1 ss hakket gressløk 
100 g revet ost (gruyère, cheddar, jarlsberg; eller en kombinasjon av disse) 
3 ss revet parmesan 
salt og nykvernet pepper 
Smuldre smøret i melet. Ha i salt. Bland inn egg litt etter litt til deigen henger sammen (bruk litt kaldt vann hvis det trengs litt mer væske). Sett den til kjøling i kjøleskapet i minst 30 minutter. 
Kjevle deigen ut mellom to lag plastfolie. Ta av det ene laget plastfolie og la det andre laget hjelpe deg når du skal ha deigen over i formen. Press deigen ned i formen og ta av kanten øverst. Fyll bunnen med tørkede erter og stek den ved 180° C i ca. 20 minutter. Ta ertene ut de siste 5 minuttene. 

Varm oljen i en stekepanne og stek løken til den er myk. Tilsett skinken og stek i et minutt til. Visp eggene (2 hele egg og 2 eggeplommer) i en bolle. Tilsett fløte, urter, ost, og skinke- og løkblandingen. Bland godt og tilsett krydder. Hell fyllet i formen med bunnen, og stek paien på 180° C i ca. 30-40 minutter.
Powered by Create your own unique website with customizable templates.