Nøtteskinkeostesmørbrød
2 skiver loff eller landbrød (ca. 1,5 cm tykk)
Usaltet smør, romtemperert 2-3 skiver nøtteskinke Noen skiver ost (Gruyère, vellagret Norvegia eller Jarlsberg) |
1. Legg begge brødskivene på kjøkkenbenken.
2. Ha smør på den ene siden av skivene. 3. Ha en klatt smør i en stekepanne. Skru på varmen. 4. Legg nøtteskinke-skivene og osteskivene oppå den ene brødskiven. 5. Legg den andre brødskiven oppå osten (med smør-siden ut), og ha sandwichen i pannen. 6. Snu sandwichen når undersiden er gyllen. 7. Stek den andre siden av sandwichen i ca. 1 minutt, ha på lokk og ta pannen vekk fra kokeplaten. 8. La sandwichen stå i 2 minutter til osten er smeltet. 9. Legg sandwichen på kjøkkenbenken og skjær den i to (helst på skrå). |