Skikkelig gode pølser til folket!Grove kjøttpølser blir stadig mer populært, både til hverdag og fest. Her hos Idsøe liker vi å tenke at vi har litt av æren for denne pølserevolusjonen. Nedenfor finner du en presentasjon av de pølsene vi pleier å ha i butikken. Vi kan ikke love at vi har alle inne til enhver tid, men til gjengjeld vil det dukke opp nyheter og tidligere favoritter i disken fremover.
Våre grove pølser kan trekkes, men det aller beste er å steke eller grille dem. Det tar ca 10 minutt for de kokte/røkte og ca 15 minutt for de rå. Vær litt forsiktig med varmen, så de ikke sprekker. |
Dersom du vil prøve deg som pølsemaker, har vi både kunnskapen og råvarene du trenger for å lage dine egne pølser. Vi lager også spesialpølser på bestilling. (Avhengig av ledig kapasitet. Minimumsbestilling: 5 kg).
Rå pølser:
Sweet onion - Denne het tidligere dansk salsiccia, men vi syntes navnet burde gjenspeile den deilige løksmaken. Et fint alternativ til medisterpølse. (Svinenakke, fersk løk, muskat, salt og pepper) Chipotle pølse - Denne er hot! Med heftig smak av røkt chili og paprika. En favoritt. (Svinenakke, chipotle, chili, røkt paprika og salt) Lørdagspølse - Rund og fyldig smak av parmaskinke gjør denne til en fest. (Svinenakke, parmaskinke, salt, pepper, rosmarin og hvitløk) Timianpølse - Små og delikate, perfekt til helgefrokosten. (Svinenakke, salt, pepper, hvitløk og timian) Gladmatpølse - Den berømte snurren - fantastisk på grillen, men passer også fint i de fleste stekepanner. Tilsvarer 4 - 6 vanlige pølser. (Svinenakke, timian, salvie, rosmarin, hvitløk, litt chili, salt og pepper) Bratwurst - Det er en grunn til at noen blir klassikere. Prøv denne med surkål eller sterk sennep. Klassisk! (Svinenakke, merian, karve, salt, sukker og pepper) Lammepølse - Lam og pølse på en gang? Ja takk! Server den gjerne med tradisjonelt lammetilbehør eller frisk tzatsiki. (Lam, svin, salt, pepper, hvitløk og timian) Currywurst - Eksotisk smak og duft av indisk curry. Akkurat passe spicy. Prøv mangoketsjupen vår til denne! (Svinenakke, vår egen Jaipur curryblanding og salt) Asiatisk seven spice - Med sting og smak av Østen. (Svinenakke, salt, hvitløk, spisskumin, koriander, chili, ingefær, løk, rørsukker, pepper, oregano, sumak, nellik, kanel, anis, mynte og sitrongress) |
Røkte og kokte pølser:
Chorizo - Chili og paprika gir denne delikat farge og smak. Prøv den gjerne i tomatsuppe eller i en klar grønnsaksuppe. (Svinenakke, balsamico, hvitløk, salt, spisskumin, chilipulver, chiliflak, paprika) Røkt gladmat - En anvendelig pølse, høyt elsket av både store og små. Like god over bålet som i lapskausen. (Svinenakke, løk, hvitløk, salt, salvie, timian, rosmarin og litt chili) Smårettspølser - Den mexicanske krydderpølsas lillebror. Denne kan også de som vil unngå svinekjøtt spise. (Grovmalt storfe, løk, hvitløk, salt og mexikanske krydder) Røkte kjøttpølser - Den gode, gamle middagspølsa. Kok den, stek den, ha den i lapskausen eller til komlene. Denne går aldri av moten. (Svin, storfe, løk, salt og krydder) Grillpølser - Det er forskjell på grillpølser, og disse er gode! (Svin, storfe, løk, salt og krydder) Wienerpølser - Den optimale pølsa for trekking. Mild og smakfull, med den rette knekken. (Svin, storfe, løk, salt og krydder) Frankfurter - Et mildt og fyldig alternativ til wieneren. Denne har vi bare av og til. Spør oss i butikken. (Svin, storfe, tørrmelk, salt og krydder) Medisterpølser og sosisser- Til jul finner du både fine og grove medisterpølser og sosisser i butikken. Perfekt til juleribba! (Svin, storfe, salt, fløtepulver, tørrmelk og krydder) |
Beskrivelsene ovenfor er veiledende og vil kunne endres. Merk også at de ikke er å anse som komplette innholdsfortegnelser. De aller fleste av våre pølser inneholder ikke melk/laktose (utenom medisterpølser/sosisser og frankfurter). Ingen av dem inneholder gluten, men de vil kunne inneholde spor av gluten, laktose, egg og andre allergener. Er det noe du lurer på, er det bare å spørre oss.