Nøtteskinkepai
Bunnen:
200 g hvetemel 100 g usaltet smør i terninger en klype salt 1 egg, pisket Fyllet: 1 ss matolje 100 g løk 200 g nøtteskinke, skåret i småbiter 2 egg 2 eggeplommer 2,5 dl kremfløte 1 ss hakket persille 1 ss hakket gressløk 100 g revet ost (gruyère, cheddar, jarlsberg; eller en kombinasjon av disse) 3 ss revet parmesan salt og nykvernet pepper |
Smuldre smøret i melet. Ha i salt. Bland inn egg litt etter litt til deigen henger sammen (bruk litt kaldt vann hvis det trengs litt mer væske). Sett den til kjøling i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Kjevle deigen ut mellom to lag plastfolie. Ta av det ene laget plastfolie og la det andre laget hjelpe deg når du skal ha deigen over i formen. Press deigen ned i formen og ta av kanten øverst. Fyll bunnen med tørkede erter og stek den ved 180° C i ca. 20 minutter. Ta ertene ut de siste 5 minuttene. Varm oljen i en stekepanne og stek løken til den er myk. Tilsett skinken og stek i et minutt til. Visp eggene (2 hele egg og 2 eggeplommer) i en bolle. Tilsett fløte, urter, ost, og skinke- og løkblandingen. Bland godt og tilsett krydder. Hell fyllet i formen med bunnen, og stek paien på 180° C i ca. 30-40 minutter. |