Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  

 
Saltbakt kylling i pancetta

2 kilos Stangekylling
30 ferske basilikumsblader
3 stk sitroner (vasket og tørket)
500 g pancetta (i tynne skiver)
2 kg naturlig grovt havsalt

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kyllingen må vaskes, spesielt godt innvendig. Tørk med papir. Gni inn krydder innvendig og utvendig. Legg sitronene innvendig sammen med halvparten av pancettaen. Resten av pancettaen legges over brystet på fuglen. Surr rundt med hyssing. Fuglen plasseres i ildfast form eller i panne. Dekk godt til rund hele fuglen med saltet. Det skal ikke gnis inn. Kyllingen koser seg i to timer. For å være sikker på at den er ferdig brekkes ut et lår. Dersom det kommer fram klar fin kjøttkraft er fuglen ferdig. Hvis ikke stek et kvarter ekstra. Ta vekk saltet og kutt opp i passe biter.

Vintips.
Til italienskinspirert mat er det greit å velge italiensk vin, og her er det hvitvin som gjelder: 46009 Soave Classico Superiore fra produsenten Prá. En Montepulciano-basert rødvin kan imidlertid også være et alternativ: 45694 Montepulciano d’Abruzzo Torre Sinello.

  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no