Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  

 
Appelsinfylt kylling

1 stk hel stangekylling
1 stk sitron
1ts salt
1ts hvitløks pulver
2ts paprikapulver
1ts chili pulver
1ts malt koriander
2 ss olje
2 stk appelsin
2 ½ dl vann
2 stk løk.

Gni inn kyllingen med en halv sitron. Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen. Skjær en av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom.

Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp.

Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 grader og stek kyllingen i ca 1 time og 30 min. Øs appelsin sausen over kyllingen et par ganger under steking. Ta ut appelsinen. Anrett kyllingen på en seng av appelsiner, rødløk og koriander. Pakk inn kyllingen i folie og sett på benken i ca 10 min, før du skjærer i den. Server med ris eller pasta.

  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no