Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  

 
Pølser på badet

”Et ølbad til pølsene?” spør du. Jepp! Denne oppskriften er helt genial når du skal grille pølser.

Oppskfirten fungerer slik at du legger ferdiggrillede pølser i et varmt ølbad for at de skal holde seg bra over lenger tid. Smaken av ølbadet vil sette seg i pølsene hvis de har fått godgjøre seg, og pølsene tørker ikke ut!

Antall: nok til ca. 20 pølser
4 flasker øl
1 middels løk
100 g meierismør
1/2 sitron
2 ss grillkrydder (som Rub-a-dub)

Forberedelser: 2-3 minutter

Skrell løken og skjær den i tykke skiver
Skjær sitronen i tykke skiver

  1. Ha øl, løkskivene, smør, sitronskivene og krydder i en ildfastform (jeg liker å bruke éngangs aluminiumsform).
  2. Varm ølbadet på grillen eller på en kokeplate til det koker opp og smøret smelter. Flytt ølbadet til en kjøligere del av grillen.
  3. Grill pølsene kun til de har fått noen fine grillstriper, og legg dem deretter i ølbadet.

Tips
Ølbadet med pølsene i kan stå på en kjøligere delen av grillen helt til de skal serveres. Vær forsiktig med temperaturen. Pølsene sprekker lett hvis badet blir for varmt (for eksempel hvis du setter på lokket).

Du kan godt bruke alkoholfritt øl istedenfor ”øl-øl”. Det er rimeligere med alkoholfritt øl, men det er også mindre macho …

Oppskriften kommer fra boken ”Grillkongen Craig” av Craig Whitson. Mer oppskrifter og tips på www.grillkongen.no

  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no