Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  

 
Foie gras

Ande - Gåselever
1 kg foie gras, renset

Marinade
10 g salt
4 g sort pepper
0,5 dl portvin
5 g melis

Leveren romtempereres og renses fri for arterier. Bruk en butt smørkniv og skrap forsiktig vekk blodårene. Prøv å unngå og skjære i leveren.

Marineres i ca 24 timer i kjøl. Formes i en pølse/boundin – ca 6 cm i diameter på et klede, i aluminiumsfolie eller i plast.

Dampes 65 grader i ca 10 min.
Kjøles ned i isbad, formes igjen som pølse.
La leveren ligge på kjøl minst 24 timer slik at den kan sette seg i form og konsistens.
Fett kan skrapes vekk med en kniv.

Serverers med toast og syrlig eplekompott.

Vintips.
Også her vil det være naturlig å gå for det klassiske, nemlig en søt hvitvin: 31330 Domaine du Tariquet Late Harvest. Et spennende alternativ er, på grunn av sødmen og syrefriskheten, den lett musserende og alkoholsvake (5%) italienske 32677 Moscato d’Asti fra Paolo Saracco.

  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no