Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  

 
Hjortefilet servert med glaserte rotfrukter, kremet sopp og rødvinsaus med sjokolade

1 kg hjortefilet
2 stk gulrot
1 stk sellerirot
1 løk
2 stk neper
1 l div. sopp kuttet
1 dl hvitvin
1 dl fløte
3 ss sukker
1 dl balsamico
1\2 dl kraft
1\2 dl vann
50 g valerona sjokolade
2 dl rødvin

Stek fileten i panne med smør på middels varme i ca 10 min. Legg fileten på papir og la det hvile i 5 min. Kutt grønnsakene i terninger og kok dem i ca 5 min, ha dem deretter i kald vann. Stek grønnsakene i pannen med smør til de er nesten ferdige, dryss litt (ca 2 ss) sukker over og stek dem ferdig. Smak til med salt og pepper. Stek soppen i olje, ha på hvitvin og la den koke inn. Tilsett fløten og kok til en tykk konsistens. Karamelliser sukkeret, ha på balsamico og rødvin og la dette få koke litt. Ha i kraft og vann. Reduser til halvparten. Rør inn sjokoladen og smak til med salt og pepper.

  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no