Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  
Lam fra Jæren
Idsøe samarbeider med Prima Jæren for å kunne tilby topp kvalitet lam til våre kunder.

I sesong, dvs midten av august og utover høsten er norsk lam på sitt beste. Vårt samarbeid med Prima Jæren sikrer oss den beste kvaliteten.

 

Tidlig vår vil vi også få inn fersk lam fra Wales som er på par med det norske på sitt beste om høsten. På den måten har vi alltid den beste kvaliteten å tilby.

" Bare gi meg litt sjokolade og ingen vil bli alvorlig skadet! "
Albert
Lammefrikassé med rotgrønnsaker og fennikkel

2 kg lammebog og bryst
4 l vann
4 stk gulrøtter
2 stk løk
1 stk sellerirot
2 stk fennikkel
5 stk neper
1 bunt persille
200 gr smør
200 gr hvetemel
5 dl fløte

Del kjøttet i serverigsstykker, kok opp med vann og salt, la det trekke i 1 1/2 - 2 timer. Del så neper, fenikkel, selleri og gulrot i biter, tilsett det i kjelen ,la det trekkje vidare i 25-30 minutt. Sil så av kraften, smelt smør og tilsett mel, la dette frese til det blir hvit, slå på kraft ca 2 1/2 l. kok opp, tilsett fløte, la dette koke i 15 minutt tilsett kjøtt og grønnsaker, smak til med salt og papper, hakk persillen og tilsett rett før servering.

Vintips.
Med fare for å virke noe sære mener vi at en tørr og syrerik hvitvin som for eksempel 48429 Fritz Haag Riesling Spätlese Trocken er det beste valget. Går en for rødvin, kan 47852 Montepulciano d’Abruzzo eller BIB-varianten av samme vin: 46667 Rosso d’Abruzzo være et fornuftig valg på gunn av bra syre og ditto tanniner.

les mer ...
Tining av kjøtt

For å bevare best mulig smaksopplevelse bør tining av kjøtt skje langsomt. Beregn 10 timers tining per kilo kjøtt i kjøleskap/kjølerom.

les mer ...
Velkommen til Idsøe
Det går fint an å ha et langt liv som slakter, og samtidig ha en skarp kniv. Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende.

Vi håper nettsidene gir impulser som skaper ny inspirasjon!
  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no