Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  
Oppbevaring i fryser

Kjøtt som skal fryses må emballeres godt for å unngå uttørring og smaksforandring. Emballasjen bør være mørk eller sort. Sørg for at luften presses ut ved innpakking.

Produkt
Svinekjøtt uten fett 6 måneder
Svinekjøtt med fett 3 måneder
Storfekjøtt 10-12 måneder
Lammekjøtt 10-12 måneder
Reinsdyr/vilt Over 12 måneder
Saltet kjøtt med mye fett 2 måneder
Medisterdeig 3 måneder
Kjøttdeig/karbonadedeig 4 måneder
Pølser 3 måneder
Spekemat, ikke røkt 6 måneder

Innmat

3 måneder

" Du blir ikke lei av muffins, men du finner heller ingen inspirasjon der. "
Albert
Lammefrikassé med rotgrønnsaker og fennikkel

2 kg lammebog og bryst
4 l vann
4 stk gulrøtter
2 stk løk
1 stk sellerirot
2 stk fennikkel
5 stk neper
1 bunt persille
200 gr smør
200 gr hvetemel
5 dl fløte

Del kjøttet i serverigsstykker, kok opp med vann og salt, la det trekke i 1 1/2 - 2 timer. Del så neper, fenikkel, selleri og gulrot i biter, tilsett det i kjelen ,la det trekkje vidare i 25-30 minutt. Sil så av kraften, smelt smør og tilsett mel, la dette frese til det blir hvit, slå på kraft ca 2 1/2 l. kok opp, tilsett fløte, la dette koke i 15 minutt tilsett kjøtt og grønnsaker, smak til med salt og papper, hakk persillen og tilsett rett før servering.

Vintips.
Med fare for å virke noe sære mener vi at en tørr og syrerik hvitvin som for eksempel 48429 Fritz Haag Riesling Spätlese Trocken er det beste valget. Går en for rødvin, kan 47852 Montepulciano d’Abruzzo eller BIB-varianten av samme vin: 46667 Rosso d’Abruzzo være et fornuftig valg på gunn av bra syre og ditto tanniner.

les mer ...
Mengdeberegning

Rent kjøtt: 250 g pr/person
Kjøtt med bein: 400 g pr/person
Grove pølser: 250 g pr/person
Spekemat: 150 g pr/person.

les mer ...
Velkommen til Idsøe
Det går fint an å ha et langt liv som slakter, og samtidig ha en skarp kniv. Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende.

Vi håper nettsidene gir impulser som skaper ny inspirasjon!
  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no