Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  
Steketider
Periodesteking er en metode som kan brukes på alt mørt kjøtt. Man bruner kjøttet på sterk varme i 5 minutt, for så å la det hvile i 1 time. Ovnen forvarmes til 250 grader og kjøttet stekes og hviler vekselvis i perioder på 5 minutt, til kjøttet er ferdig. Hvor lang tid det tar er avhengig av tykkelse og kvalitet. En ytrefilet på 3 cm tykkelse vil f.eks. ta 5 x 5 minutt. La kjøttet hvile i 10 minutt før det skjæres opp.
" Melkens store sprang mot udødelighet kalles ost "
Albert
And à la Orange

1 hel and 2-2,5 kg
2 stk appelsiner
5 stk sjalottløk

Sausen:
150 g sukker
4 dl fersk appelsinjuce
0,5 dl epleeddik
0,5 dl cointreau
saften av en lime

Skjær vekk alt overflødig fett rundt buken på anden. Kutt av vingene og halsen og kok kraft på dette.
Kutt appelsinen i skiver. Salte og pepre inn i buken på anden og fyll inn med appelsiner og sjalottløk.
Gni anden med salt og pepper og legg den i en langpanne.
Sett fuglen inn i varm ovn på 230 grader i ca 15 min.
La den brunes lett og sett varmen ned på 160 grader i ca 2 timer

Tilsett andekraft den siste timen. Når anden er ferdig, heller du kraft og fett over i en kjele som kokes opp og skummes av.

La anden hvile i ovnen på ca 60 grader mens du lager saus.

Sausen
Smelt sukkeret til gylden karamell i en kasserolle. Tilsett resten av væsken og kok ned til du har ca 2 dl igjen. Bland dette med kraften fra anden.

Vintips.
Andekjøtt har en utpreget sødmekarakter som vi mener passer godt med Cabernet Sauvignon-dominert vin: 31340 Puy Castera fra Haut Medoc i Bordeaux. Barbera-basert vin fra Piemonte vil også harmonere godt med sødmen i kjøttet: 34349 Barbera d’Alba Torriglione.

les mer ...
Mengdeberegning

Rent kjøtt: 250 g pr/person
Kjøtt med bein: 400 g pr/person
Grove pølser: 250 g pr/person
Spekemat: 150 g pr/person.

les mer ...
Velkommen til Idsøe
Det går fint an å ha et langt liv som slakter, og samtidig ha en skarp kniv. Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende.

Vi håper nettsidene gir impulser som skaper ny inspirasjon!
  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no