Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  
Kvalitet

Hos oss finner du det beste markedet kan tilby. Vi følger nøye med på modningen av kjøttet, bruker friske urter i pølsene og røker baconet på naturlig vis. Hos oss er kvalitet en totalopplevelse med gode gamle håndverktradisjoner og nytenkning side om side. Gjennom seks generasjoner Idsøe har vi tilegnet oss kunnskaper om hvordan god mat skal behandles. Denne kunnskapen deler vi svært gjerne med våre kunder.

" Problemet med italiensk mat er at du blir sulten en fem-seks dager etterpå. "
Albert
Stekt piggvar med blodpudding og rieslingsaus

800 g piggvarfilet uten skinn og bein
4 stk skiver av blodpudding a ca 50 g
500 g ruculla
1 stk rødløk i tynne skiver
1 stk Granny Smith-eple
2 d lblåskjellkraft eller fiskekraft
3 d ltørr riesling vin helst fra Østerrike
2 stk sjalottløk
50 g usaltet smør
saften av en halv lime

Skrell eplet, kutt det i terninger og legg det i litt eplemost så det ikke blir brunt.
Finhakk sjalottløken, ha den i en kjele med vinen og kraften og kok inn til det gjenstår ca. 1 dl.
Imens legger du rucculan i isvann i ca 15 min. til den blir sprø.
Varm opp stekeovnen til 200 grader, blodpuddingen legges i form og settes inn i ca 8-10 min.
Imens stekes fisken i panne med litt smør og olje

Rist vannet av salaten.

Varm en kjele med litt olje, tilsett rødløken og ruculla og fres den til den faller sammen men fortsatt har den en frisk farge. Smak til med salt og pepper og saften av en ½ lime. Sett kjelen til side og lag ferdig sausen.

Kraften kokes opp og smøret tilsettes i små terninger litt etter litt under omrøring. Smak til med salt og pepper og tilstt epleterningene rett før servering.

Vintips.
Her gir vel vinen seg selv – Riesling-basert vin fra Østerriket: 46804 Riesling vom Urgenstein Senftenberger Hochäcker fra Weingut Proidl i Kremstal. Eller et ltt rimeligere alternativ: 34353 Riesling Zöbing fra Weingut Hirsch i Kamptal.

les mer ...
Tining av kjøtt

For å bevare best mulig smaksopplevelse bør tining av kjøtt skje langsomt. Beregn 10 timers tining per kilo kjøtt i kjøleskap/kjølerom.

les mer ...
Velkommen til Idsøe
Det går fint an å ha et langt liv som slakter, og samtidig ha en skarp kniv. Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende.

Vi håper nettsidene gir impulser som skaper ny inspirasjon!
  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no