Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  
Oppbevaring i kjøleskap

Kjøtt er en ferskvare som trenger å oppbevares kjølig. Skal du lagre kjøttet noen få dager kan det godt oppbevares i kjøleskapet. Maks kjøletemperatur er 4° C.

Produkt I pose/skål Vakuumpakket
Ferskt kjøtt 4 dager 14 dager
Lettsaltet og røkt kjøtt 10 dager 30 dager
Kjøttdeig/karbonadedeig 4 dager 8-10 dager
Røkte pølser 7 dager 21 dager
Medisterpølser 5 dager 14 dager
Ferskt pålegg 7 dager 21 dager
Skåret spekepølse 3-4 måneder
Hel spekepølse 3-6 måneder

Hel spekemat

9 måneder

" Du blir ikke lei av muffins, men du finner heller ingen inspirasjon der. "
Albert
Andebryst på varm fruktsalat og pasjonsfruktsaus

Fruktsalat
100 g sukker
1 stk vaniljestang
3 stk stjerneanis
10 stk korianderfrø
2 stk nellikspiker
10 stk fenikkelfrø
10 stk sorte pepperkorn
2 stk kanelstang
1 l eplemost
1 dl epleedikk
0,5 kg mango, skrelt og hakket
75 g tørr fersken
2 stk epler, skrelt og hakket
2 stk sjalottløk, finkuttet
1,5 dl sultaner
2 fedd hvitløk, finkuttet
2 ts sennepsfrø, knust
1 ts rosépepper, knust
25 g fersk ingefær, revet
ca 1 ts cayennepepper

Fruktsalat
Kok opp sukker, vaniljestang, stjerneanis, korianderfrø, nellik, kanel, fenikkelfrø og sort pepper i edikk og eplemosten.
Reduser til en tredjedel.
Tilsett resten, utenom cayenne.
Trekk i 5 min eller kok til mørt. Smak til med salt og cayenne.

Andebryst
Renskjær brystet for fett på sidene og la det bli en del igjen på toppen. Lag et rutemønster i skinnet uten å kutte i kjøttet og gni det inn med salt og pepper.

Stek brystet med skinnsiden ned i stekepannen på middels varme i 7-10 min.

Mens du steker med skinnsiden ned slipper brystet en del fett. Øs dette fettet over brystet mens du steker det. Stek brystet i ca 1-2 min på den andre siden til slutt. Pakk det inn i aluminiumsfolie med litt åpning og la det hvile i ca 8 min.

Saus
5 stk pasjonsfrukt
2 dl olivenolje
litt melis
Skrap ut innholdet av frukten.
Varm det lett opp og rør inn oljen og smak til med melis, salt og pepper.

Vintips.
Ofte vil rødvin være førstevalget til and, men på grunn av tilbehøret velger vi her hvitvin med noe restsukker: 47021 Gunderloch Riesling Jean Baptiste Kabinett.

les mer ...
Tining av kjøtt

For å bevare best mulig smaksopplevelse bør tining av kjøtt skje langsomt. Beregn 10 timers tining per kilo kjøtt i kjøleskap/kjølerom.

les mer ...
Velkommen til Idsøe
Det går fint an å ha et langt liv som slakter, og samtidig ha en skarp kniv. Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende.

Vi håper nettsidene gir impulser som skaper ny inspirasjon!
  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no