Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  
Lam fra Jæren
Idsøe samarbeider med Prima Jæren for å kunne tilby topp kvalitet lam til våre kunder.

I sesong, dvs midten av august og utover høsten er norsk lam på sitt beste. Vårt samarbeid med Prima Jæren sikrer oss den beste kvaliteten.

 

Tidlig vår vil vi også få inn fersk lam fra Wales som er på par med det norske på sitt beste om høsten. På den måten har vi alltid den beste kvaliteten å tilby.

" Oppdagelsen av en ny rett, er viktigere enn oppdagelsen av en ny stjerne "
Albert
Sennepsgratinert lammerygg

1.5 kg lammerygg eller carré
½ potte fersk timian
3 stk hvitløksfedd
2 bunter persille
1 dl dijonsennep
1/2 dl grov sennep

Provencalske tomater
8 stk plommetomater
4 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
4 ss strøkavring
1 ss djonsennep
1 ss fersk timian
1 ss finhakket persille
½ ss parmensan ost

Rut fettet. Gni inn med salt, pepper, hvitløk og timian Brun raskt i en varm stekepanne. Hakk persillen og bland den med begge sennepstypene. Smør blandingen på lammeryggen.Sett den i ovnen på 200 grader i ca 20 min.

Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten. Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet parmensan.

Stekes i stekeovn sammen med lammeryggen til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen ca. 10-15 minutter. Server med ovnstekete poteter og lamme sjy tilsmakt sennep.

Vintips.
Serge Hochar’s Château Musar fra Libanon er kanskje et noe eksotisk valg, men ikke dessto mindre en legendarisk lammevin, som i tillegg til å passe til kjøttet også tåler mye juling i form av fett, krydder, sennep osv. Hochar’s enkleste utgave 47588 Musar Cuvée Réservée vil fungere utmerket til denne lammeretten

les mer ...
Mengdeberegning

Rent kjøtt: 250 g pr/person
Kjøtt med bein: 400 g pr/person
Grove pølser: 250 g pr/person
Spekemat: 150 g pr/person.

les mer ...
Velkommen til Idsøe
Det går fint an å ha et langt liv som slakter, og samtidig ha en skarp kniv. Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende.

Vi håper nettsidene gir impulser som skaper ny inspirasjon!
  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no