Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  
Oppbevaring i kjøleskap

Kjøtt er en ferskvare som trenger å oppbevares kjølig. Skal du lagre kjøttet noen få dager kan det godt oppbevares i kjøleskapet. Maks kjøletemperatur er 4° C.

Produkt I pose/skål Vakuumpakket
Ferskt kjøtt 4 dager 14 dager
Lettsaltet og røkt kjøtt 10 dager 30 dager
Kjøttdeig/karbonadedeig 4 dager 8-10 dager
Røkte pølser 7 dager 21 dager
Medisterpølser 5 dager 14 dager
Ferskt pålegg 7 dager 21 dager
Skåret spekepølse 3-4 måneder
Hel spekepølse 3-6 måneder

Hel spekemat

9 måneder

" Bare gi meg litt sjokolade og ingen vil bli alvorlig skadet! "
Albert
Sennepsgratinert lammerygg

1.5 kg lammerygg eller carré
½ potte fersk timian
3 stk hvitløksfedd
2 bunter persille
1 dl dijonsennep
1/2 dl grov sennep

Provencalske tomater
8 stk plommetomater
4 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
4 ss strøkavring
1 ss djonsennep
1 ss fersk timian
1 ss finhakket persille
½ ss parmensan ost

Rut fettet. Gni inn med salt, pepper, hvitløk og timian Brun raskt i en varm stekepanne. Hakk persillen og bland den med begge sennepstypene. Smør blandingen på lammeryggen.Sett den i ovnen på 200 grader i ca 20 min.

Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten. Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet parmensan.

Stekes i stekeovn sammen med lammeryggen til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen ca. 10-15 minutter. Server med ovnstekete poteter og lamme sjy tilsmakt sennep.

Vintips.
Serge Hochar’s Château Musar fra Libanon er kanskje et noe eksotisk valg, men ikke dessto mindre en legendarisk lammevin, som i tillegg til å passe til kjøttet også tåler mye juling i form av fett, krydder, sennep osv. Hochar’s enkleste utgave 47588 Musar Cuvée Réservée vil fungere utmerket til denne lammeretten

les mer ...
Mengdeberegning

Rent kjøtt: 250 g pr/person
Kjøtt med bein: 400 g pr/person
Grove pølser: 250 g pr/person
Spekemat: 150 g pr/person.

les mer ...
Velkommen til Idsøe
Det går fint an å ha et langt liv som slakter, og samtidig ha en skarp kniv. Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende.

Vi håper nettsidene gir impulser som skaper ny inspirasjon!
  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no