Produkter   Oppskrifter   Kjøttskolen   Om Idsøe   Åpningstider  
Kvalitet

Hos oss finner du det beste markedet kan tilby. Vi følger nøye med på modningen av kjøttet, bruker friske urter i pølsene og røker baconet på naturlig vis. Hos oss er kvalitet en totalopplevelse med gode gamle håndverktradisjoner og nytenkning side om side. Gjennom seks generasjoner Idsøe har vi tilegnet oss kunnskaper om hvordan god mat skal behandles. Denne kunnskapen deler vi svært gjerne med våre kunder.

" Melkens store sprang mot udødelighet kalles ost "
Albert
Andebryst på varm fruktsalat og pasjonsfruktsaus

Fruktsalat
100 g sukker
1 stk vaniljestang
3 stk stjerneanis
10 stk korianderfrø
2 stk nellikspiker
10 stk fenikkelfrø
10 stk sorte pepperkorn
2 stk kanelstang
1 l eplemost
1 dl epleedikk
0,5 kg mango, skrelt og hakket
75 g tørr fersken
2 stk epler, skrelt og hakket
2 stk sjalottløk, finkuttet
1,5 dl sultaner
2 fedd hvitløk, finkuttet
2 ts sennepsfrø, knust
1 ts rosépepper, knust
25 g fersk ingefær, revet
ca 1 ts cayennepepper

Fruktsalat
Kok opp sukker, vaniljestang, stjerneanis, korianderfrø, nellik, kanel, fenikkelfrø og sort pepper i edikk og eplemosten.
Reduser til en tredjedel.
Tilsett resten, utenom cayenne.
Trekk i 5 min eller kok til mørt. Smak til med salt og cayenne.

Andebryst
Renskjær brystet for fett på sidene og la det bli en del igjen på toppen. Lag et rutemønster i skinnet uten å kutte i kjøttet og gni det inn med salt og pepper.

Stek brystet med skinnsiden ned i stekepannen på middels varme i 7-10 min.

Mens du steker med skinnsiden ned slipper brystet en del fett. Øs dette fettet over brystet mens du steker det. Stek brystet i ca 1-2 min på den andre siden til slutt. Pakk det inn i aluminiumsfolie med litt åpning og la det hvile i ca 8 min.

Saus
5 stk pasjonsfrukt
2 dl olivenolje
litt melis
Skrap ut innholdet av frukten.
Varm det lett opp og rør inn oljen og smak til med melis, salt og pepper.

Vintips.
Ofte vil rødvin være førstevalget til and, men på grunn av tilbehøret velger vi her hvitvin med noe restsukker: 47021 Gunderloch Riesling Jean Baptiste Kabinett.

les mer ...
Mengdeberegning

Rent kjøtt: 250 g pr/person
Kjøtt med bein: 400 g pr/person
Grove pølser: 250 g pr/person
Spekemat: 150 g pr/person.

les mer ...
Velkommen til Idsøe
Det går fint an å ha et langt liv som slakter, og samtidig ha en skarp kniv. Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende.

Vi håper nettsidene gir impulser som skaper ny inspirasjon!
  søk
A. Idsøe AS    Verksg. 3/5   tlf:  51 89 35 05   fax:  51 89 04 70   epost: post@idsoe.no